Alegerea unui ventilator de tavan – De ce să optați pentru un ventilator de tavan?

Alegerea unui ventilator de tavan – De ce să optați pentru un ventilator de tavan?

Indiferent de sezon, ventilatoarele de tavan reprezintă cea mai bună opțiune în ceea ce privește climatizarea spațiului. Spre deosebire de aparatele de aer condiționat, care reduc calitatea aerului pe care îl respirăm, ventilatoarele de tavan nu afectează temperatura, ci creează un curent de aer care ne face să ne simțim mai bine, fără a transpira.

În plus față de funcționalitatea lor, ventilatoarele de tavan sunt ideale pentru decorarea spațiului. Alegând culoarea și stilul potrivite, un ventilator poate schimba radical aspectul oricărui loc.

Aspect estetic

După cum am menționat, un ventilator de tavan poate fi un element destul de important în decorarea încăperii. Adăugându-l, puteți crea o atmosferă relaxată în orice spațiu, care vă va aminti de zilele de vară odihnitoare.

De exemplu, dacă doriți să creați un contrast într-un spațiu cu caracteristici luminoase, atunci un ventilator în nuanțe de negru ar fi alegerea perfectă pentru dumneavoastră. În schimb, dacă doriți să conferiți un ton mai delicat spațiului dvs., alegerea ideală ar fi ventilatoarele în culoare albă, cu palete din lemn, care vor îmbogăți decorul casei dvs.

În plus, varietatea lor în design și culori vă oferă posibilitatea de a le amplasa și în spații exterioare. Nu numai că vă vor răcori în zilele calde de vară, dar reprezintă și o idee minunată pentru a schimba aspectul balcoanelor sau teraselor dvs. Pentru spațiile exterioare, vă recomandăm ventilatoare în culori pământii și predominant albe.

Iluminat

Pe lângă utilitatea lor, multe ventilatoare includ și iluminare LED în nuanțe de alb (3000k până la 6000k). Dacă doriți să montați un ventilator de tavan într-un spațiu nou sau pur și simplu doriți să înlocuiți lustra, aceste ventilatoare reprezintă alegerea potrivită. Instalând un ventilator de tavan cu bec LED, îl puteți folosi ca iluminat principal pentru spațiu și să renunțați la montarea unei alte surse de iluminat, oferind astfel o senzație de minimalism în cameră.

Funcționalitățile unui ventilator de tavan

Este foarte important să cunoaștem funcționalitățile ventilatorului pe care dorim să îl achiziționăm. Așa cum știm, ventilatoarele de tavan sunt cea mai răspândită soluție pentru vara. Dar, pe lângă funcționarea lor estivală, ele pot fi folosite și pe timp de iarnă! Privind caracteristicile, putem vedea dacă există posibilitatea de a schimba sensul de rotație.

Toate ventilatoarele de tavan care permit inversarea pot roti în sens antiorar în timpul sezonului de vară, împingând aerul spre perimetru camerei și coborându-l spre centru. În schimb, în timpul sezonului de iarnă, paletele rotesc în sens orar și ridică aerul de la centrul camerei și îl coboară către perimetru.

Deci, dacă există opțiunea de inversare a rotației aerului, le puteți folosi independent de sezon!

La SKREKIS, puteți alege dintr-o gamă largă de produse de la cele mai renumite branduri și să găsiți ventilatorul care vi se potrivește!