Casa smart – confort, economie și siguranță!

Casa smart – confort, economie și siguranță!

Ați visat vreodată să aveți control total asupra casei dvs. printr-o simplă apăsare de buton? Până acum, această idee părea de neconceput. Însă acum, este mai ușor ca niciodată! Cu ajutorul dispozitivelor „inteligente”, puteți transforma casa dvs. într-un Smart Home.

Dar ce înseamnă, de fapt, o casă inteligentă? Prin termenul de „Smart Home”, ne referim la o locuință în care putem controla toate dispozitivele folosind internetul, cu ajutorul unui dispozitiv mobil sau a altor gadgeturi conectate la internet (precum o tabletă sau un calculator). Dispozitivele din Smart Home se conectează prin Wi-Fi, astfel încât putem controla aspecte precum securitatea casei, temperatura și iluminarea.

Dar de ce să transformăm casa într-una inteligentă? Unul dintre cele mai mari avantaje ale dispozitivelor inteligente este confortul pe care îl aduc în viața de zi cu zi. De exemplu, când sunteți acasă, puteți închide sau deschide ferestrele, aprinde luminile sau controla alte dispozitive inteligente cu o simplă apăsare de pe telefonul mobil. La fel, puteți face același lucru și atunci când sunteți plecat: de exemplu, dacă doriți să răciți o cameră înainte de a ajunge acasă, puteți porni aerul condiționat de la distanță. În plus, puteți programa orele la care luminile să se aprindă sau să se stingă automat în casă. Astfel, puteți avea lumină la o anumită oră în fiecare dimineață, toate acestea cu ajutorul unei simple aplicații.

Control și securitate – esențiale pentru un Smart Home. Un alt motiv important pentru a opta pentru dispozitive inteligente este siguranța pe care o aduc casei. Cu ajutorul unei sonerii conectate la Wi-Fi, puteți verifica cine se află în fața casei, chiar și atunci când nu sunteți acasă. Mai mult, puteți debloca ușa fără a folosi cheia fizică. Astfel, puteți permite intrarea în locuință, fie că sunteți dumneavoastră, fie că este un membru al familiei. Un alt aspect important îl reprezintă camerele de supraveghere inteligente. Acestea vă permit să verificați ce se întâmplă în și în jurul casei dvs., de oriunde v-ați afla. Unele camere inteligente au chiar și sirene încorporate, care se activează automat în cazul unei intruziuni.

Economie de energie – un bonus al Smart Home-ului. După cum am menționat mai devreme, cu dispozitivele inteligente instalate în casă, aveți control total asupra acesteia. Unul dintre cele mai importante dispozitive în acest sens este termostatul. Termostatul inteligent vă oferă o imagine completă a temperaturii din casă și vă permite să o ajustați în funcție de sezon. Adesea, însă, uităm să oprim termostatul când plecăm de acasă, ceea ce duce la irosirea de energie și bani. La fel se poate întâmpla și cu lumina: adesea, când ieșim dintr-o cameră, lăsăm luminile aprinse, consumând inutil energie electrică. Prin instalarea unui termostat și a unor becuri inteligente, puteți programa aceste dispozitive să se oprească automat când nu sunteți acasă, ceea ce va reduce facturile de energie lunar!

Descoperiți o gamă variată de produse smart pentru a vă transforma propria casă într-un Smart Home, disponibile în magazinul nostru online. Pentru mai multe informații, puteți contacta unul dintre reprezentanții companiei noastre, la SKREKIS.